Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

AplikacijeVijesti

I Amazon kreće u bitku s TikTokom: Pokrenuli su Inspire

1 Mins read
I Amazon kreće u bitku s TikTokom Pokrenuli su Inspire

TikTok se pokazao kao opasan konkurent Instagramu, YouTubeu i drugim društvenim mrežama i videoservisima, ali i – Amazonu.

Koliki su popularnost i utjecaj TikToka najbolje možemo vidjeti po broju kompanija koje pokušavaju imitirati ovu društvenu mrežu, odnosno videoservis, prenosi Zimo.

Svoje kratke videozapise predstavili su YouTube i Instagram, dok je Instagram čak pokušao cijelu aplikaciju promijeniti da bude više poput TikToka, što korisnici nisu prihvatili i pokazali su im palac dolje.

Uzimanje korisnika

No osim što TikTok uzima korisnike Facebooku, Instagramu, YouTubeu i drugim sličnim mrežama i videoservisima, čini se kako je ova mreža ugrozila i – Amazon. Naime, kako se brendovi mogu direktno reklamirati na TikToku i putem te mreže korisnicima nuditi svoje proizvode i usluge, oni manje kupuju putem Amazona. Američka kompanija to želi promijeniti pa su predstaviti Inspire, novi feed unutar svoje mobilne aplikacije za kupovinu koji će korisnicima pružiti novo iskustvo online šopinga.

Na tom dijelu prikazivat će se kratki videozapisi, ali i fotografije proizvoda, kao i ideje za šoping i drugi sadržaj influencera i brendova. Naravno, korisnici će direktno iz tog dijela Amazonove mobilne aplikacije moći i kupovati proizvode.

Sadržaj je kralj

Kako bi im se prikazivao sadržaj koji će im biti zanimljiv, korisnici će prilikom prvog aktiviranja Inspirea trebati odabrati svoje interese (poput videoigara, kućnih ljubimaca, dizajna, trčanja itd.), a prikaz sadržaja s vremenom će se dodatno prilagođavati korisniku i njegovim interesima. Amazon je još ranije ove godine počeo s testiranjima nove opcije, a sada su se odlučili proširiti njenu dostupnost.

Na početku će ova opcija biti dostupna samo odabranim korisnicima u SAD-u, a tijekom sljedećih nekoliko mjeseci moći će je koristiti i ostali korisnici Amazona u toj zemlji. Također, Amazon planira dodatno poboljšati Inspire, s novim funkcionalnostima i opcijama namijenjenim šopingu, kao i s novim sadržajem, sve kako bi privukli korisnike, odnosno kako bi povećali njihovu potrošnju.

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *