Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

BiHVijesti

Prelazak na novu OLX.ba platformu – Česta pitanja

3 Mins read
Prelazak na novu OLX.ba platformu - Česta pitanja

Prelazak na novu OLX.ba platformu – Česta pitanja

Poštovani korisnici, 

Pri prelasku na novu OLX.ba platformu pojavile su se tehničke poteškoće. Većina prijava je uspješno zaprimljena, te naš tehnički tim aktivno i neprekidno radi na otklanjaju istih.

Bitno je napomenuti da za mnoge funkcionalnosti je moguće uraditi prave testove tek sa velikim brojem stvarnih korisnika.

Komentare korisnika pratimo, sortiramo i uvažavamo, a naš tim nedostatke otklanja po prioritetima i većina servisa će u narednim danima biti usklađeni.

U slučaju da Vaš problem nije obuhvaćen u stavkama navedenim ispod, molimo Vas da nas kontaktirate pisanim putem.

U nastavku dostavljamo listu najčešćih pitanja i informacije na čemu naš tehnički tim trenutno radi.

Reset šifre

Bilježili smo poteškoće sa resetom šifre, ali su iste uspješno otklonjene. U slučaju da i dalje imate problem sa pristupom korisničkom profilu, ponovno izvršite reset šifre.

Verifikacija broja telefona

Verifikacija broja telefona funkcioniše putem desktop i mWeb verzije OLX.ba, dok na aplikacijama očekujemo rješavanje poteškoća uz update.

Limit pri objavi fotografija

Prijava za dostignut limit objave fotografija je zaprimljena, te naš tehnički tim radi na rješavanju problema. Kako biste uspješno objavili veći broj fotografija, preporučena veličina fotografije jeste manje od 1MB.

Spašeni oglasi, korisnici i pretraga

Naš tim je uspješno importovao spašene oglase korisnika na novu verziju stranice, dok se na importu spašenih korisnika još uvijek neprekidno radi.

Spašene pretrage na prethodnoj verziji stranice, nisu dostupne na novoj verziji obzirom da se novi sistem pretraga razlikuje od starog. Savjetujemo da na novoj verziji izvršite nove pretrage i iste spasite.

Redoslijed, pogrešni datumi i nemogućnost otvaranja oglasa u privatnim porukama

Tehnički tim je uspješno otklonio sve navedene probleme sa privatnim porukama, te slanje i zaprimanje poruka funkcioniše bez poteškoća.

Izdvajanje oglasa na naslovnoj stranici

Premium izdvajanje oglasa na naslovnoj stranici trenutno funkcioniše bez poteškoća, te je opcija promocije vaših oglasa dostupna za korištenje. Za sve korisnike koje su svoje oglase promovisali u trenutku aktivnih problema na stranici će biti nadoknađen utrošeni iznos OLX kredita za koji ćete biti obaviješteni u narednom periodu.

Android mobilna aplikacija

Android aplikacija OLX.ba se redovno ažurira te se ispravljaju aktivne greške. Na Google Play Store provjerite da li postoji nova verzija aplikacije. U slučaju greške navedene pod  “Niste prijavljeni” izvršite odjavu sa profila i prijavite se ponovo putem opcija u glavnom meniju, ili aplikaciju u potpunosti uklonite i ponovo instalirate na vaš uređaj.

iOS mobilna aplikacija

Za uspješno korištenje iOS aplikacije na svim iPhone uređajima potrebno je da slijedite navedene korake:

  1. Izbrišite staru OLX BiH aplikaciju.
  2. Na iPhone uređaju otvorite App Store i u pretragu upišite OLX BiH.
  3. Pokrenite preuzimanje aplikacije.
  4. Redovno pratite App Store i ažurirajte aplikaciju.

Manji broj dojmova i realizovanih dostava na profilu

Na novoj verziji stranice se prikazuju isključivo dojmovi koji su Vam ostavljeni kao prodavcu. Korisnicima se neće prikazati dojmovi koje su dobili kao kupci. 

Naš tehnički tim radi na importu realizovanih dostava, te uspješno rješavanje poteškoća očekujemo uz sljedeći update.

Naslovna fotografija oglasa

Poteškoća sa odabirom naslovne fotografije bit će riješena uz naredno ažuriranje. Za početak će odabir naslovne fotografije biti dostupan prilikom objave oglasa na desktop i mWeb verziji stranice.

Nemogućnost odobravanja OLX brze dostave

Trenutno odobravanje zahtjeva za OLX brzu dostavu funkcioniše putem desktop i mWeb verzije OLX.ba, dok na aplikacijama očekujemo rješavanje poteškoća uz ažuriranje.

Napominjemo Vam da u postavkama profila możete dodati jednu, ili više adresa za dostavu, koje će ostati sačuvane i za buduće dostave.

Napominjemo Vam da u postavkama profila możete dodati jednu, ili više adresa za dostavu, koje će ostati sačuvane i za buduće dostave.

Još jednom se zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju svim našim korisnicima. 

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *