Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

BiHKonferencijeRegionVijesti

Uspješno predstavljeno bosanskohercegovačko eCommerce tržište na prvom Balkan eCommerce Summitu

2 Mins read
Uspješno predstavljeno bosanskohercegovačko eCommerce tržište na prvom Balkan eCommerce Summitu

Više od 500 poslovnih predstavnika iz 17 zemalja okupilo se na prvom Balkan eCommerce Summitu, održanom 4. i 5. aprila u Sofia Tech Parku. Tom prilikom, učesnici i posjetitelji sajma imali su priliku upoznati se s eCommerce tržištem Bosne i Hercegovine.

Prezentacijom pod nazivom ‘Otkrivanje potencijala eCommerca u Bosni i HercegoviniBelma Agić i Orhan Gazibegović, predstavnici eCommerce asocijacije u BiH, koji su bili i službeni partneri događaja, predstavili su rezultate najnovijih istraživanja eCommerce tržišta koje je asocijacija provela sa svojim partnerima. Kroz prezentaciju, istaknute su neke od najuspješnijih web trgovina i kurirskih službi iz BiH, te je prikazana njihova inovativnost, kvaliteta i konkurentske prednosti. Ovim nastupom otvorene su dodatne mogućnosti za regionalnu saradnju eCommerce biznisa iz BiH.

Cilj samita bio je promovirati suradnju i razvoj među zemljama regije, čime je osnažio postojeće veze i stvorio nova partnerstva među balkanskim zemljama, doprinoseći rastu e-trgovine u regiji. Forum je održan u trajanju od dva dana, a posjetitelji su, pored prezentacije o eCommerce tržištu naše zemlje,  imali priliku vidjeti i prezentacije o tržištima Rumunije, Grčke, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Albanije.

Uspješno predstavljeno bosanskohercegovačko eCommerce tržište na prvom Balkan eCommerce Summitu

Konferencija je obuhvatila i druge ključne teme, kao što su unutarnja i vanjska logistika, marketing, suvremena tehnološka rješenja za prodaju i komunikaciju, globalne i lokalne marketplace platforme, te softverska rješenja za unapređenje poslovanja i mnoge druge teme.

Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH, izjavila je: “Učešće na Balkan eCommerce Summitu bilo je odlična prilika za prezentiranje uspješnih primjera i potencijala Bosne i Hercegovine u e-trgovini, te za uspostavljanje novih veza s regionalnim partnerima.”

“Naš cilj je potaknuti regionalnu suradnju i omogućiti našim domaćim web trgovinama da ostvare značajan utjecaj na širem tržištu, a ovaj Summit nam je pružio odličnu platformu za to.”- dodao je Orhan Gazibegović, predsjednik Asocijacije.

Uspješno predstavljeno bosanskohercegovačko eCommerce tržište na prvom Balkan eCommerce Summitu

Balkan eCommerce Summit okupio je vlasnike eCommerce kompanija, predstavnike digitalnih agencija, pružatelje eCommerce usluga, kao i sve one koji su zainteresovani za eCommerce poslovanje. Događaj je pružio priliku za upoznavanje s najnovijim trendovima i inovacijama u industriji e-trgovine te za predstavljanje vlastitih poslovanja regionalnim tržištima.

Iz eCommerce asocijacije u BiH još ističu važnost kontinuiranog rada na unapređenju eCommerce sektora u Bosni i Hercegovini, kao i stvaranje novih prilika za suradnju s regionalnim partnerima, što će doprinijeti boljem poslovanju i većoj konkurentnosti bosanskohercegovačkih web trgovina na međunarodnom tržištu.

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *