Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

Edukacija

Bolje poslujem online: Edukacija za poduzetnike/ce o e-commerceu, dizajnu i digitalnom marketingu

2 Mins read
Bolje poslujem online Edukacija za poduzetnike-ce o e-commerceu, dizajnu i digitalnom marketingu-min

U okviru projekta Skills4Digital organiziramo besplatan program “Bolje poslujem online!” za 15 poduzetnica i poduzetnika sa područja Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Unsko-Sanskog kantona. 

Program “Bolje poslujem online!” će obuhvatati edukaciju o e-commerceu i stručnu podršku u određenim segmentima poslovanja, a koje mogu uključivati nešto od navedenog: izrada vizuelnih sadržaja (dizajna, fotografije i videa) i online-marketinga (osmišljavanje kampanja, izrada postova i vođenje društvenih mreža), a prema potrebi biznisa i ocjeni stručnog mentorskog tima. PRIJAVI SE

Edukacija o e-commerceu relizirat će se online od 14. aprila do 31. maja 2022.  dva puta sedmično u poslijepodnevnim terminima:

 • Tokom aprila: utorkom i četvrtkom od 17.30 do 18.00 sati
 • Tokom maja: utorkom i četvrtkom od 17.30 do 20.00 sati, te posljednji ponedjeljak u maju od 17.30 do 20.00 sati.

Edukacija će obuhvatiti teme:

 • Planiranje i uspostavljanje online prodaje putem različitih sistema i servisa
 • Načini prodaje i ispunjavanje uvjeta za online prodaju
 • Odnosi s kupcima i kreiranje pozitivnog korisničkog iskustva
 • Tehnički aspekti online prodaje
 • Pravni i računovodstveni aspekt online trgovina
 • Visibility i marketing u svrhu poboljšanja online prodaje

Nakon završene online edukacije poduzetnicima/cama će biti dodijeljeni timovi za unapređenje vidljivosti na online platformama, što uključuje nešto od navedenih segmenata, u zavisnosti od prioritetnih potreba preduzeća: izradu jednostavnih, digitalnih grafičkih rješenja, fotografiranje proizvoda/usluga/prostora/tima, izradu promotivnih videa, preporuke, konsultacije, planiranje i prijedlog komunikacije i postova za društvene mreže te vođenje društvenih mreža.

Navedene aktivnosti će se provoditi u periodu od juna do kraja augusta 2022. godine. Ovu aktivnost će provoditi polaznice koje su uspješno završile višemjesečne obuke iz oblasti vizuelnih komunikacija i community menadžmenta uz nadzor mentora – profesionalaca iz struke. Aktivnost će se provoditi uživo te će biti potrebno organizirati uvodne i popratne sastanke u skladu s potrebama provođenja navedenih aktivnosti kako bi se što bolje upoznale s biznisom, izazovima i potrebama te se očekuje da će poduzetnik/ca i dodijeljeni tim nastojati zajednički doći do najboljih rješenja kad je u pitanju vizuelna komunikacija i digitalni marketing. Urađene kampanje i rješenja će biti predstavljeni na završnom događaju u septembru 2022. godine.

Prilikom ocjenjivanja prijava uzimamo u obzir samo poslovne subjekte koji su registrirani u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, a razmatrat ćemo sljedeće kriterije:

 • Perspektivu unapređenja i širenja poslovanja online na osnovu prethodnog i trenutnog poslovanja te na osnovu prirode posla
 • Utjecaj COVID 19 pandemije na poslovanje
 • Jednaku zastupljenost poduzetnika iz sva tri kantona
 • Inovacije u dosadašnjem poslovanju
 • Ideje za nastavak poslovanja
 • Trenutno stanje kad je u pitanju dizajn, marketing i online prodaja.

Sve registrirane privredne subjekte pozivamo da se prijave, a prednost će se dati mikro i malim biznisima te start up biznisima.

Prijave su otvorene do 6. aprila do 20.00 sati, nakon čega će biti organiziran usmeni razgovor putem Zoom platforme s najužim izborom kandidata kako bi komisija donijela ispravnu odluku o selekciji 15 kandidata/kinja. Prijaviti se možete OVDJE.PRIJAVI SE

Edukaciju o e-commerceu realiziramo u saradnji s Asocijacijom za internet trgovinu “eComm” koju je podržala Vlada Švicarske kroz aktivnosti projekta Marketmakers.

Program “Bolje poslujem online!” je dio projekta “Skills4Digital”. Više o projektu možete naći OVDJE

Projekt je finansijski podržala Vlade Švicarske (SDC), a realizira ga Centar za edukaciju i istraživanje Nahla

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *