Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

BiHVijesti

eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini i GS1 Bosne i Hercegovine potpisali sporazum o saradnji

1 Mins read
eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini i GS1 Bosne i Hercegovine potpisali sporazum o saradnji-min

Danas je potpisan je još jedan u nizu dragocjenih strateških partnerstava koje za cilj ima unapređenje digitalnog poslovanja u Bosni i Hercegovini te poboljšanje poslovnih procesa kroz eCommerce.

Sporazum su potpisali Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini i Adi Turković, direktor GS1 Bosne i Hercegovine. eCommerce asocijacija u BiH je prva asocijacija koja se bavi unapređenjem digitalnog ekosistema te poboljšanjem eCommerce poslovanja u našoj zemlji. Asocijacija radi na jačanju svih aspekata online trgovine a prekograničnu prodaju prepoznaju kao je vrlo važan segment. Smatraju da BiH ima ogroman potencijal za plasiranja proizvoda u inozemstvo i da tržišta regiona otvaraju bezbroj mogućnosti za naše online trgovce. Organizacija GS1 predstavlja zajednicu od preko 1700 kompanija iz Bosne i Hercegovine i jedna je od 116 neovisnih, neprofitnih GS1 organizacija koje posluju u preko 150 zemalja iz čitavog svijeta i koje su dio Međunarodne organizacije GS1, sa sjedištem u Briselu.

”Prepoznali smo mnogo segmenata gdje zajedničkim snagama možemo djelovati i raditi na unapređenju digitalnog poslovanja te poboljšanju poslovnih procesa kroz eCommerce. Zadovoljstvo nam je sprovoditi planove u djela, a za to je ključna i saradnja s kvalitetnim strateškim partnerima. Vjerujemo kako će ovo partnerstvo uveliko doprinijeti našem opredjeljenju da Bosna i Hercegovina postane ravnopravan igrač na svjetskoj eCommerce sceni”

– istakla je Belma Agić.

Direktor GS1, g. Turković je dodao kako GS1 posljednjih nekoliko godina aktivno usmjerava težište svog djelovanja na digitalizaciju te članovima nude da budu ažurni s trendovima digitalizacije i da imaju pristup relevantnim informacijama. Istakao je da će ovaj potpisani sporazum predstavljati dobar osnov za direktno povezivanje dvije organizacije za uspješnu, buduću stratešku saradnju i afirmaciju digitalnog poslovanja u našoj zemlji.

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *