Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

BiHVijesti

Nova usluga X express brze pošte: Kartično plaćanje kod kurira prilikom preuzimanja pošiljke

1 Mins read
Nova usluga X express brze pošte Kartično plaćanje kod kurira prilikom preuzimanja pošiljke

Prvi put na BiH tržištu, zahvaljujući X express brzoj pošti, NLB Banci i Mastercardu predstavljena je nova usluga – jednostavno i sigurno plaćanje karticom kod kurira u trenutku preuzimanja pošiljke.

Od sada, korisnici X expressa, neće više morati da brinu imaju li dovoljno gotovine pri ruci kad ih kurir pozove već će moći da preuzmu svoj paket i plate cjelokupan iznos karticom, što je omogućeno korištenjem Soft POS aplikacije NLB Banke, koja osigurava sigurnu i efikasnu transakciju.

“U praksi, to znači da će kuriri na svojim postojećim uređajima imati instaliranu platnu aplikaciju zasnovanu na Tap on Phone tehnologiji, koja omogućava prihvat beskontaktnih plaćanja, a korisnici će moći cjelokupnu vrijednost pošiljke da plate beskontaktno, platnom karticom ili mobilnim telefonom”,

izjavila je Ivona Zucchiatti, direktor Marketinga i PR-a X express brze pošte.

X express kompanija razvojnu strategiju formira osluškivanjem potreba tržišta i očekivanja korisnika, te navedena inovacija dolazi kao odgovor na potrebu za savremenijim i praktičnim rješenjima u domenu opcija koje se odnose na način plaćanja.

X express brza pošta prepoznata je na tržištu Bosne i Hercegovine kao pouzdan logistički partner koji je u mogućnosti da obezbijedi korisnicima svojih usluga najefikasnija rješenja u oblasti transporta.

U savremenom dobu, razvoj informacione tehnologije dodatno je ubrzao i olakšao komunikaciju između različitih koraka u lancu dostave i učinio da ne postoje tržišne granice u domenu logističke podrške.

Tržište brze pošte neprestano raste i prilagođava se dinamičnim promjenama u globalnom okruženju. Savremeni izazovi, poput digitalizacije i održivog poslovanja, zahtijevaju kontinuiranu inovaciju i prilagođavanje potrebama korisinka, kako bi se postiglo i obezbijedilo vrhunsko korisničko iskustvo.

Uz NLB banku i Mastercard, brza pošta je još brža.

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *