Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

Vijesti

Ka održivim rješenjima uz održivu transformaciju kompanije

2 Mins read
Ka održivim rješenjima uz održivu transformaciju kompanije-min
NLB Banka promo Okvir pomoći

“Održivo” ne znači samo ekološki prihvatljivo ili “zeleno” – održivo se također odnosi na društveni i upravljački aspekt u njegovom najširem smislu.

U NLB Grupi je održivost svjesno i sistematski integrisana u poslovne prakse već dugi niz godina. Ove godine smo pokrenuli treći regionalni projekat #OkvirPomoći sa notom održivosti koja je ključ razvoja u ovom regionu.

Naizmjenična struja koju je svijetu donio Tesla i prilika da gledamo u zvijezde koju dugujemo Noordungu dokazi su da smo pružili dom ljudima koji su bili daleko ispred svog vremena. Vjerujemo da je region danas isti, zbog čega je NLB Grupa pokrenula treći #OkvirPomoći koji nudi priliku svim poduzetnicima i kompanijama sa vizijom za nešto više. Kroz promociju lokalne privrede, u NLB-u težimo poboljšanju kvaliteta života u regionu u kojem radimo i koji je naš dom. Shodno tome, projekat se istovremeno odvija na svim tržištima na kojim posluje NLB Grupa.

Odabranih deset ideja ili projekata na svakom tržištu će dobiti bankarska sredstva i kvalificirati se za drugi krug u kojem će regionalni žiri izabrati tri regionalna pobjednika. Oni će dobiti finansijsku podršku (50.000 € za prvo mjesto, 30.000 € za drugo mjesto i 20.000 € za trećeplasiranu prijavu) i 8-časovno besplatno profesionalno savjetovanje o uspješnom uvođenju održivog poslovanja u strateške i operativne procese kompanije od strane konsultantske kuće Deloitte.

U Bosni i Hercegovini, pet finalista će birati NLB Banka d.d., Sarajevo, dok će ostalih pet odabrati NLB Banka a.d., Banja Luka. Svi finalisti sa tržišta koje odabere NLB Banka Sarajevo će primiti dodatnu komunikacijsku podršku za prezentacije u medijima NLB Banke Sarajevo i kroz kanale medijskih partnera #OkviraPomoći – Bloomberg Adria, Klix.ba, Info Media Group i Max Media.

Također, svi finalisti će imati priliku dobiti povoljnije uslove za NLB Eko kredit i akcijske ponude kreditiranja za uposlenike svojih kompanija, te vođenje bankarskih paketa, besplatno finansijsko savjetovanje od strane predstavnika NLB Banke, integraciju E-commerce platforme bez naknade prema individualnoj potrebi, kao i besplatne seminare i edukacije u saradnji sa Ecomm Asocijacijom.

Više informacija o ovim pogodnostima dostupno je na sljedećem linku.

“U Deloitte Slovenija želimo da stvorimo nova, dugoročna rješenja koja će imati pozitivan uticaj na poduzeća i sve zainteresovane, uključujući okruženje i širu zajednicu. Poslovna zajednica ima veliku odgovornost za uspješnu zelenu tranziciju i mora razviti nove oblike saradnje kako bi identifikovala najbolje ideje. I zbog toga smo odlučili da učestvujemo u projektu Okvir pomoći, jer on u prvi plan stavlja održive modele. Uticaj klimatskih promjena na društvo, životnu sredinu i poslovanje nije stvar budućnosti, to se dešava danas, ovdje i sada”, kaže Mojca Markizeti, direktorica ESG-a i održivog razvoja u odjeljenju revizije i osiguranja i jedna od vodećih autoriteta za implementaciju principa održivog razvoja u Deloitteu.

Zašto vas pozivamo da učestvujete?

Partnere projekta #OkvirPomoći ujedinila je ideja da zajedno možemo da radimo bolje i učinimo više. Tokom godina, projekat je na našem tržištu pomogao više od 250 poduzetnika i poljoprivrednika da daju značajan doprinos, uz pomoć mikro i malim poduzećima, da se oporave od izazova pandemije sa važnim saznanjem – zajedno smo jači.

U okviru novog projekta #OkvirPomoći, pozivamo vas da se prijavite do 22. oktobra putem online obrasca za prijavu, gdje ukratko možete predstaviti svoj održivi projekat ili ideju i objasniti kako će poboljšati kvalitet života u vašem regionu, zajednici ili samo u vašem susjedstvu. Uputstva i pravila za učešće možete pronaći ovdje.

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *