Future of Digital CommercePrvi Adria Summit od 5. do 8. maja u Savudriji Pročitaj više

SvijetVijesti

Rusi mijenjaju navike, kupovina preko interneta tri puta veća

1 Mins read
Rusi mijenjaju navike, kupovina preko interneta tri puta veća

U Rusiji je u prvoj polovini 2020. godine broj kupovina na internetu, usljed pandemije korona virusa, bio tri puta veći nego u istom periodu 2019. godine.

Prema podacima banke Ruski standard, koja ima jednu od najraširenijih mreža u zemlji, u prvih šest mjeseci ove godine Rusi su klasičnu kupovinu u prodavnicama lako zamjenili onlajn kupovinom.

Analiza transkacija na karticama, prilikom kupovine preko interneta, pokazala je da se njihov broj upoređen sa istim periodom 2019. godine utrostručio.

U isto vrijeme, Rusi su bili štedljiviji prilikom kupovine, pa je prosječan račun za kupovinu preko interneta smanjen 22 odsto i iznosio je 1.673 rubalja.

Prema istraživanju, u prvoj polovini 2020. godine udio interneta u ukupnom obimu kupovine iznosio je 67 odsto, dok je u istom periodu 2019. godine bio samo 32 odsto, prenosi agencija TAS S.

Rusi su ove godine svoj novac trošili najviše u prodavnicama odjeće, gde je prosječni račun bio 2.273 rubalja i u supermarketima, gdje je prosječan račun iznosio 2.267 rubalja.

Podaci pokazuju da je sa poboljšanjem epidemiološke situacije potrošnja počela da se povećava, pa i preosečan račun u oblasti e-trgovine.

Tako je ukidanje restriktivnih mjera kao rezultat imalo povećanje prosječnog računa prilikom kupovine na Internetu u junu i to osam odsto u odnosu na april i 13 odsto u odnosu na maj. Tako su prosječan račun Rusa u junu prilikom kupovine preko Interneta bio 1.755 rubalja, koliko je iznosio i u januaru ove godine.   

Tanjug

 

Add some text to explain benefits of
subscripton on your services.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *